سه شنبه 28 مهر 1405 - Tue 20 Oct 2026
  • لاوروف امروز در تهران + فیلم

  • تدریج جواب داد؛ واردات بنزین متوقف شد

  • مهرداد اخلاقی با حکم رئیس جمهور رسما وزیر دفاع شد

  • بن‌گویر خطاب به یهودیان فرانسه: به خانه‌تان بازگردید

  • خاطره‌ای از شهید نیل فروشان

  • محله‌ای در ترکیه زیر آب رفت / فیلم

  • از دره درخشان تا قبرستان آمریکایی‌ها در ارومیه / عکس

  • پیام تبریک سرلشکر وحیدی در پی قهرمانی جهان

  • ماجرای شهید مظلوم با لباس‌های‌ عجیب

  • ما برای تصمیم‌های احمقانه آمریکا و اسرائیل لحظه‌شماری می‌کنیم

  • ماجرای حمله منافقین به نهادهای حاکمیتی چه بود؟+ فیلم

  • قیمت تخم‌مرغ امروز دوشنبه ۲۷ مهر ۱۴۰۵

  • پیام تبریک رهبر انقلاب در پی قهرمانی تیم ملی کشتی آزاد زیر ۲۳ سال

  • قیمت گوشت قرمز امروز دوشنبه 27 مهر ۱۴۰۵

  • انتشار فیلم و عکس از حملات یمن مجازات دارد

  • فوری /احتمال پیک آنفلوآنزا در آبان‌ماه

  • فرار اینشتین، مرگ ادیسون و فتح زهره / عکس

  • کیفیت دوران پیری زنان با قهوه

  • قیمت دلار امروز دوشنبه ۲۷ مهر ۱۴۰۵

  • هشدار درباره افزایش ابتلا به HPV

  • |ف |
    | | | |
    کد خبر: 161999
    تاریخ انتشار: 06/آذر/1398 - 11:42
    درباره شرط گذاری برای اعطای بسته حمایتی؛

    دولت روحانی با معیشت مردم شوخی می‌کند؟/ از «شوک نیمه شب گرانی» تا «بسته به شما تعلق نمی‌گیرد»!

    درحالی وزیر کار و رفاه اجتماعی بیان می کند کسانی که خانه یک میلیاردی دارند مشمول دریافت یارانه معیشتی نمی شوند که باید گفت با افزایش سرسام آور قیمت مسکن بسیاری از افراد از حق دریافت یارانه محروم می شوند. افرادی که سرمایه دار نیستند و این خانه ها جزو درآمد آنها محسوب نمی شود و تنها سرپناه زندگی آنان است.

    دولت روحانی با معیشت مردم شوخی می‌کند؟/ از «شوک نیمه شب گرانی» تا «بسته به شما تعلق نمی‌گیرد»!

    این روزها که حرف از یارانه معیشتی و کمکی به میان می آید بسیاری بیان می کنند  با وجود وعده دولتمردان که قرار بود همه سود حاصل از سهمیه بندی بنزین به جیب مردم برود، برخی از افراد یارانه کمکی دریافت نکرده اند. 

    در همین راستا، «محمد باقر نوبخت» رئیس سازمان برنامه و بودجه در برنامه زنده نگاه یک گفت: «حتی درآمد حاصل از صادرات بنزینی که در مصرف مردم صرفه‌جویی یا از قاچاق کاسته می‌شود نیز به مردم بازگشت داده می‌شود و هیچ درآمدی از افزایش قیمت یا صادرات بنزین به جیب دولت نمی‌رود.»

    اما «محمد شریعتمداری»، وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی در پاسخ به سؤالی در مورد ملاک‌های پرداخت کمک هزینه معیشتی به خانوارها و گلایه برخی از مردم گفت: «قطعاً بدون بررسی وسع مالی و اطلاعات مالی افراد نمی‌توان سبد حمایتی معیشتی پرداخت کرد و ما شرایطی فراهم کردیم که با همکاری وزارت فناوری اطلاعات و ارتباطات با کد دستوری #6369* کسانی که فکر می‌کنند استحقاق دریافت سبد معیشتی خانوار دارند، از طریق این کد دستوری تقاضای خود را وارد کرده و کد رهگیری دریافت کنند و با برقراری اینترنت مردم می‌توانند به راحتی به سامانه یاد شده وصل شوند.»

    وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی گفت: « کسانی که تقاضای خود را در این کد دستوری ارائه می‌کنند در واقع اجازه می‌دهند دولت با بررسی بیشتر در مورد وضع مالی آنان و بررسی حساب‌های بانکی متقاضی اگر شرایط لازم را داشتند و جزء طبقات متوسط و کم درآمد بودند از زمان شروع طرح حمایتی مبالغ را دریافت می‌کنند و اگر مشمول نشدند پرداخت نمی‌شود.»

    شریعتمداری افزود: «برای 60 میلیون نفری که سبد کمک معیشتی پرداخت شده است بدون بررسی اطلاعات مالی نبوده است و آنهایی که مثلاً دارای ملک بیشتر از یک میلیارد تومان بوده‌اند یا درآمدهای دیگری داشته و افرادی که خودروی بیش از 500 میلیون تومان یا سه سفر خارجی غیر زیارتی در سال داشته‌اند جزو افراد با تمکن مالی به شمار می‌روند و این افراد با آنهایی که این امکانات مالی را ندارند تفاوت دارند.»

    با این اوصاف دولت دو رویکرد را در اعطای یارانه معیشتی به مردم در پیش گرفته است. اول اینکه بتواند حساب ها و اموال آنان را وارسی کند و از سوی دیگر اگر کسی خانه‌ای یک میلیاردی داشته باشد مشمول دریافت یارانه کمکی نمی شود. همچنین اگر فردی سفری بیش از سه بار به خارج از کشور داشته است نیز نمی تواند یارانه معیشتی دریافت کند.

    به نظر می رسد دولت کم کم شاخص های دریافت کمک های یارانه ای را سنگین تر می کند و حلقه را در جهت عدم ارائه یارانه های نقدی تنگ تر می کند به گونه ای که احساس می شود گویی دولت در این طرح قصد شوخی با مردم را دارد. شوخی که در این شرایط خاص ممکن است باعث عصبانیت عده ای شود. این درحالی است که دولت بایستی با کمک معیشتی هم مشکلات مردم را حل کند و هم اینکه جامعه را آرام تر و به قول و قرارهایش عمل کند.

    از یکسو قرار بود سود حاصله از این کار به جیب مردم برود و با همین وعده این طرح اجرایی شد. حالا بیان می شود فردی که خانه ای یک میلیاردی دارد مشمول دریافت چنین کمکی نمی شود. 

    این در شرایطی است که اصل مبلغی که دولت قرار است به مردم تحت عنوان یارانه معیشتی واریز کند چندان رقم در خور توجهی با توجه به تورم و گرانی نیست. از سوی دیگر اگر قیمت خانه و خودرو گران شده این موضوع به سبب تورمی است که ایجاد شده است و آنهم به عملکرد دولت درحوزه اقتصادی باز می گردد.

    اینکه دولت می گوید هر که ملک یک میلیاردی دارد مشمول دریافت یارانه کمکی نمی شود، چندان شاخص درستی نیست.خانه یک میلیاردی داشتن امروز سرمایه داری محسوب نمی شود. بسیاری از افراد بوده اند که توانسته اند با مساعدت محل کار خود و یا وام هایی که گرفته اند در زمان قدیم خانه ای بخرند و امروز با رشد روز افزون تورم خانه شان ارزشی بالای یک میلیارد پیدا کرده است. 

    بنابراین بسیاری از افرادی که در شهر تهران با خانه های متری بالای چند میلیون تومان زندگی می کنند یارانه معیشتی را از دست داده اند. این درحالی است که این افراد در این خانه ها زندگی می کنند و قرار نیست خانه و کاشانه خود را بفروشند و از آن ارتزاق کنند. یعنی این خانه جزو درآمد آنها محسوب نمی شود و تنها سرپناهی برای گذران زندگی شان است. با این حساب خیلی از افراد از طرح اعطای یارانه معیشتی حذف می شوند.

    دولت درحالی با این شاخص ها به سراغ اعطای یارانه معیشتی مردم می رود که مسئولان و کارشناسان این سئوال مهم را دارند که درآمد حاصل از افزایش قیمت سوخت کجا هزینه می‌شود؟

     دولت بایستی میزان و محل درآمد حاصل از افزایش قیمت سوخت را به‌صورت شفاف به مردم اعلام کند. گفته می‌شود درآمد دولت از افزایش قیمت سوخت ۳۰ هزار میلیارد تومان است اما مطابق آماری که برخی از کارشناسان ارائه داده اند درآمد حاصل از افزایش قیمت بنزین ۷۰ هزار میلیارد تومان است که در اینجا ۴۰ هزار میلیارد تومان تفاوت وجود دارد و باید برای مردم شفاف شود.

    وقتی از خیلی‌ از افراد که شرایط دریافت یارانه حاصل از افزایش قیمت سوخت را دارند سؤال می‌شود، می‌گویند این یارانه به حسابشان واریز نشده است و حالا دولت با شاخص های جالب توجه بیان می کنند که بسیاری از مردم از حق اعطای یارانه معیشتی محروم شده اند.

    منبع : جهان نیوز

    نظرات بینندگان
    نظرات شما